My Butterflies

My butterflies adalah gelaran yang saya berikan kepada leader2 yang telah berjaya di bawah bimbingan saya... Saya kongsikan serba sedikit kisah kejayaan mereka agar menjadi inspirasi kepada yang membaca kerana mereka juga adalah antara sumber inspirasi saya....DDM Murni Hayati Mohamed
Kakak dan juga antara business partner hebat yang berjaya saya groom. Dari seorang yang hanya tahu menjual barang, berubah sepenuhnya menjadi seorang usahawan!
Beliau adalah insan yang saya kira sangat hebat.  Malah lebih hebat dari saya dalam bidang perniagaan... 5 tahun dahulu, beliau merupakan seorang yang sangat suka menjalankan apa juga perniagaan secara part time. Pernah jual tudung, kuih, makjun, tupperware, kain, baju dan macam2 lagi lah.. Tak kurang juga skim cepat kaya..huhu...Berbeza dari saya yang hanya menjalankan 1 jenis perniagaan sahaja secara part time.

Tapi ada perbezaan antara kami... Income! Akhirnya, setahun yang lepas, beliau pun mula membuka hati untuk menyertai saya, tetapi masih juga menjalankan perniagaan2 beliau yang lain... hmm...degil ni! Until satu masa dia perasan, income dia menjual bioever lagi besar dari income jual barang2 lain. See! I told u!
Bila beliau betul2 ready, I said now it's time for you to build networking.  Conventional style can't take you far in a very short time.  Mula2 biasala alasannya, TAK RETI NAK CONVINCE ORANG! Saya kata no worries. I'll guide you...You know what?! Tak lama pun beliau bertatih, terus berlari....Terus menerima pangkat Diamond Sales Manager (pangkat ke 3) dalam masa 4 bulan dan melonjak pula menjadi Double Diamond Manager (pangkat ke 2 tertinggi) dalam masa 5 bulan sahaja...Hebat! Bila keupayaan diri dicungkil dan di'paksa' sedikit, hasilnya sangat luarbiasa!

Kini beliau hampir ke tangga Crown Diamond Manager, idaman semua usahawan...Memegang pendapatan 5 angka sebulan dan sudah pun meletakkan jawatan sebagai Senior IT Engineer di sebuah syarikat swasta... Hebat wanita ini! I am proud of you!!!

No comments:

Post a Comment